God nok avis

God nok avis

Klassene som har vært med å lage disse sidene har også laget "Godnok Aviser", hvor de presenterer GodNok nyheter og repotasjer.

Det kan være nyheter som faktisk har skjedd eller dere kan skrive om ting dere ønsker skal .

Dette er ifølge redaksjonen viktige å skrive om i Norge i dag for at 12-13 åringer skal føle seg gode nok:

Godnok avis

Mange av redaksjonsgruppene kalte avisa si for GodNokavisa. Her er en del av sakene de skrev om


Jentene får spille med guttene!

Jentene har snakket med guttene om at de synes det var dårlig gjort av guttene at de aldri sentret og kritiserte måten jentene spilte på. Guttene skjønte at de hadde vært urettferdige. Og alle spilte sammen og jentene fikk ballen like mye som guttene. Når jentene fikk ballen like mye som guttene følte jentene seg god nok.


"Flere føler seg godnok!" Tema:Vennskap.

Parkour skole
På Østbyen har vi mange som Parkourerer. Vi har gjort det lenge, og lærere er Arne, Mohadi og Peter.


Elevene pusser opp toalettene

Det var elevene selv som stod for oppussingen og innsamlingen av penger.

Hva synes du om at dere pusser opp skoledoene?Anisa: Jeg synes det er veldig bra, for det luktet ikke særlig godt, og toalettene så ikke bra ut.

Elevene samlet inn penger ved å holde basar, de fikk inn 126.000 kr. De trengt ca 200.00 kr så skola ga de resten. De sier at det var hardt arbeid men at resultatet var flott og verdt det.


Føler seg godnok når man gjør noe for andre.
Å gå på dårlige do er ikke ok som det er nå.

Alle trives på Østbyen

Elevene på Østbyen skole har funnet ut at alle trives godt på skolen. Østbyen er mottaksskole. Det er ikke vanskelig å få seg venner på Østbyen. Det er mange som har fotball som sin favorittaktivitet. Guttene og jentene på skolen leker ofte sammen. Noen foretrekker basketball framfor fotball.

 

 

Flere føler seg godnok

Ann Iren og Benazir er gode venner. De hjelper hverandre med lekser og går hver dag hjem ilag. Benazir sier at hun har noen hun kan stole på. Helt siden Benazir kom til Norge har Ann Iren støttet henne oh vært ilag med Benazir. Man føler seg godnok viss man har en ekte venn.

 Forskjellsbehandling

Vi ville få slutt på forskjellsbehandlingen. Det var alltid den samme som fikk skylden.Nå har vi fått slutt på det.Alt er blitt mye bedre og mer rettferdig etter at vi tok det opp i klassen og fikk pratet om det.

 

Et sted vi kan møtes

Vi i klassen hadde veldig lyst på et sted vi kunne møtes i helgene.Da hadde alle blitt bedre kjent, og vi ville ikke ha blitt så flaue for hverandre. Nå har vi fått et sted vi kan møtes. Og alle trives godt.

Tryggere skolevei til Fagerholt skole.

Fagerholt skole har innført følgevenn.Dette synes de i 3.klasse og nedover er trygt og godt.På Fagerholt skole har alle de tre yngste trinnene en eller flere følgevenner som tar følge med elevene til skolen.Det er de på 7. trinn som er følgesvenner. Dette får elevene til å føle seg trygg og god!

Vi har intervjuet en i 2.trinn om åssen hun syntes det er å ha følgevenn.

Journalist: Åssen er det ha en følgevenn?

Jente: Bra, fordi da slipper jeg å gå alene.

Journalist: Føler du der tryggere med følgevenn?

Jente: Ja, fordi hvis det kommer en bil som skal kjøre på meg så gjør den ikke det når følge vennen min er der.

 

 

 Leksehjelp!

Nå har alle elevene på Fagerholt skole fått et tilbud om å ha leksetid etter skolen.Da har de en time etter skoletid på å gjøre lekser der en lærer kan hjelpe.Det er jo ikke alle foreldrene til elevene som kan det de har til lekse og da kan de ikke hjelpe elevene.Da føler foreldrene ikke seg god nok.

Dette er intervju med mammaen til Aurora

Jounalist: Åssen syntes du dette er?

Anita: Veldig bra, fordi jeg jobber ofte til fire og da er det greit å vite at jentene mine får hjelp og gjør lekser.

Journalist: Tror du dette blir enklere for elevene å gjøre lekser?

Anita: Ja, fordi der kan barna sitte i fred og ro, pluss at de får hjelp av noen som kan det.

 

Elevresepsjon på skolen

På Fagerholt skole har vi en elevresepsjon hvor elever kan låne leker og utstyr.Det er en bra måte å holde orden på. Det foregår slik: To elver fra 6.tinn sitter og krysser inn og ut når elevene låner eller leverer tilbake utstyr. Derfor har vi god orden.

Fotballspilling

På vår skole har vi en stor fotballbinge og en enda større kunstgressbane. Vi har et godt system over hvem som skal ha banen hvor og når. Da slipper vi å bruke tiden i friminuttene på krangel. Derfor er alle venner.

Trivselsvakt

Vi i 7.klasse er med og hjelper lærerne i friminuttene. Vi går to og to sammen i en uke og hjelper til. Vi har på oss gule vester slik at alle ser oss. Hvis noen blir skadet, så er vi der for dem og trøster. Vi er til stor hjelp for de minste. Da vi er trivslesvakter har vi alltid med oss et godt humør.

Miljø

Ca 1 gang i måneden går vi på Fagerholt skole rundt å plukker søppel. Vi har et fint søppelhus med flotte sorteringskasser. Siden vi bruker søppelpinner til å plukke, går alt mye bedre. Skolegården blir kjempefin etterpå! Derfor har vi på Fagerholt skole et kjempegodt miljø.

Gutt (12) stoppet alle.

Martin Andersen fikk alle på skolen til å slutte og banne.Mange banneord møter oss når vi kommer inn på Kongeby skole. Dette ville Martin få en slutt på.

Det eneste han gjorde var å si:STOPP.Hvorfor banne når det finns så mange andre ord?

Nabotreff gjorde susen

Kristins vei i Kristiansand hadde nabotreff der ingen kjente hverandre fra før og alle ble kjent.

Mindre mobbing på Fagerholt skole

I alle skoler mobber noen elever, vi på Fagerholt skole vil ha en slutt på dette. Når noen mobber, føler den som blir mobbet at han blir dårlig likt. Det er ikke bare på skolen folk mobber, men det er rundt om kring. Ungdommer og barn mobber kanskje fordi de vil gjøre seg kule. Dette er en forferdelig ting som vi må få en slutt på.

Interesse dag

Mange folk har en ting de liker å gjøre, for eksempel fotball, håndball, dansing og mange andre ting. Vi på Fagerholt skole har mange interesser som vi vil gjøre. Når jeg går ut til friminutt ser jeg mange elever som gjør ting som eleven og vennene liker. Interesse dag er en dag der elever og kanskje lærere viser hva de liker.

Bush erklærte verdensfred på fredag

I dag ble det verdensfred fordi George W. Bush ville ha en fin avslutning for seg selv som president.

Skolekantine i samarbeid med FN

Nå har 7.trinn på Fagerholt skole laget skolekantine, for å samle inn penger sånn at alle i verden kan få nok mat.Alle fikk nok mat. I dag fikk alle nok mat i verden fordi Kristiansand ga veldig mange penger til FN

Dr. Natur stoppet global oppvarming

I dag klarte vi å stoppe global oppvarming takket være en kjent professor. Nemlig Dr. Natur. Hun klarte å sende en satellitt i verdensrommet som sendte stråler til jorden for å stoppe global oppvarming.

 

AGN (Avisa God Nok):

Gutter i Bodø blir mindre ego!

Gutter i Bodø blir mindre ego mot jentene i fotball. Guttene sentrer ballen til jentene og det blir artigere for jentene. De andre gode guttene sentrer til de dårligere guttene. Da føler alle guttene og jentene seg gode nok. Jenter og gutter spiller sammen på lag.

Problemet var at gode gutter ikke sentret til dårlige gutter. Dette er nå endret på. Dårligere gutter ble alltid sendt i mål, dette er også blitt endret.

Gutt: Jeg føler at det har blitt artigere å spille fotball, og det er bedre å gå på skola. Alle sammen har fått en bedre følelse når de spiller fotball og jeg er glad.

 

© Copyright Forandringsfabrikken | Utviklet av Netpower